top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCar Gien

Party tonight?

De winter is in aantocht, daarmee het einde van het jaar en daarmee weer de feestdagen. Voor velen begint nu al het nadenken....Kerst, Oud en Nieuw, wat en bij wie? Wat maken, wat kopen, lootjes, cadeaus, surprises, borrels. Sommigen hebben het zelfs al helemaal gepland! December-stress bestaat al jaren, omdat Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw al eeuwen worden gevierd. Echter is dit niet het feest waar ik het over heb.

Het is de één na laatste dag van oktober, maandag is het 1 november. Gaat er al een bel rinkelen? Inderdaad Halloween. Dat wordt uitgebreid gevierd, ook in Nederland. Zo zag ik het tenminste voorbij komen op social media en op televisie. Ik heb geen feestje. Ik heb me niet verkleed. Ik zat me in mijn pyjama af te vragen of ik wat had moeten plannen?

Daarna bedacht ik me dat vorige maand iemand me wel had mee gevraagd naar een pretpark die jaarlijks een griezel-thema avond heeft. Ik had toen geantwoord dat ik eerst nog effe op de website zou kijken, wanneer wat en hoe. Dat vergat ik vervolgens te doen, want ja druk en hoeft het niet meer.


In tegenstelling tot de eerdergenoemde feestdagen, ken ik Halloween niet van vroeger. Ja, van Amerikaanse films en series. Hier is het pas iets van de laatste vijf jaar. Het zit niet in mijn systeem. Misschien moet dat wel en moet ik er volgend jaar bijtijds aan denken, zodat ik een pompoen kan neerzetten en verkleed naar een feest kan gaan.

Dan begint de feestdagen-stress, wat en bij wie, al eind oktober. Zeer waarschijnlijk vergeet ik het volgend jaar ook weer en valt het toch ook wel weer mee. Niemand in in buurt heeft een pompoen neergezet of een griezelig versierd huis. En snoep wordt pas uitgedeeld over twee weken bij Sint Maarten.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dilemma's

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page