top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCar Gien

Nog eentje dan?

Toevallig kwam vorige week een bericht voorbij in de media over hoe gevaarlijk drank is. Het bericht kwam op maandag juist nadat velen, en ook ik, moesten bijkomen van het weekend, waarin veel drank kwam kijken. Het onderzoek ging vooral over die vreselijke ziekte waar drank toe kan leiden, maar ik wil het vooral hebben over dat andere gevaar. Die kreet "nog een drankje doen". Soms blijft het er inderdaad bij één, veel vaker wordt het er nog één en nog één en leidt het tot allemaal taferelen.


De reden ook dat de meeste religies het drinken van alcohol verbieden. Waarom drinken we? We vinden het lekker...maar vinden we dan de smaak lekker of het gevoel dat alcohol ons geeft. Het brandende gevoel dat door ons heen glijdt, waarna we weten dat we losser en gezelliger gaan worden en zorgen vergeten.


De zomer is in volle gang met vele gezellige avonden, waarbij het ook nog wel eens uit de hand is gelopen. Met veel gepieker achteraf hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren. Hoe werd het sluitingstijd, als je maar één drankje zou doen? Waarom kreeg iemand, die je niet leuk vindt, jouw telefoonnummer? Om niet te spreken over de kater...


Is niet meer drinken dan oplossing? Voor velen mensen werkt het prima. Ik heb wel eens meegedaan aan Dry January. Helaas ervaarde ik niet de voordelen die me dat zou moeten opleveren; ik ging niet beter slapen, ik viel niet plotseling kilo's af en ik kon dan ook niet wachten tot de maand om was. Persoonlijk is de oplossing voor mij: grenzen stellen. Dan wordt het antwoord op de vraag : "Nog eentje dan?", niet "oh, vooruit. Je leeft maar een keer."of " Op een been kan je niet staan"Maar een duidelijk: "Het is nu genoeg""


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dilemma's

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page