top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCar Gien

Old friends

Het einde van het jaar nadert....In Engelstalige landen zingen ze om twaalf uur een Schots volksliedje dat Auld lang syne heet. De precieze tekst weet ik niet, maar het heeft iets te maken met oude kennissen die we vergeten of juist niet vergeten? Het eind van het jaar komt ook met al die lijsten met de beste muziek aller tijden. Muziek brengt herinneringen naar boven. Ook naar oude kennissen.


In de jaren negentig werd de Engelse groep Jamiroquai populair, met frontman Jay Kay. Ik vond alles van deze groep even goed. Het was dansbaar, het had energie, goede teksten. Jay Kay had een goeie stem en kon goed kon dansen. Toevallig was ook net de Compact Disc, of wel de CD uitgevonden. Ik kocht iedere CD die uitkwam van Jamiroquai. Ik ontmoette ook een meid die net zo'n grote fan was van de groep en van de warme soulvolle stem van Jay Kay. Zo'n warme stem die je Blow your mind toezingt... zucht.

Het bleek op meerdere fronten te klikken tussen mij en de andere fan. We waren van dezelfde leeftijd, we waren in dezelfde stad opgegroeid, we vonden meer muziek leuk en waren het over veel dingen eens. We werden vriendinnen. We gingen op stap ook naar concerten. Ironisch genoeg zijn we nooit samen naar Jamiroquai geweest


Er waren ook veel verschillen, in levensfase en hoe we in het leven stonden. Zij had een vriend en een kind. Nadat die relatie stuk was gelopen, woonde ze alleen met haar kind en leefde van een uitkering. Ik had geen vriend noch kind en werkte full time. Om los te gaan had ik aan wat drankjes voldoende, terwijl zij liever een jointje of een pilletje nam. Verschillen hoeven geen probleem te zijn, zolang je elkaar maar respecteert. Het kan ook zijn dat ieder een andere kant op gaat.

We werden het vaker over dingen oneens en de muzikale klik , die ons in eerste instantie samen had gebracht, was op een gegeven moment weg. Zij luisterde niet meer naar de radio, want mainstream was ineens allemaal niks. Zij luisterde vooral naar alternatieve rockgroepen als Muse en Inkubus . Ik hield het bij soulful en dansbaar, pop, reggae en golden oldies. En hoe dingen soms gaan, gingen we inderdaad ieder onze eigen weg


Ik luister nogsteeds naar radio. Als ik Virtual Insanity, Too young to die of Cosmic Girl voorbij hoor komen, dan ik af en toe kort terug aan die Old Friend. Hoe zij het met haar zijn? En met haar kind, die al volwassen is nu? Veel vaker swing ik gewoon door de kamer met het volume op tien, want wat was en is Jamiroquai goed!


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dilemma's

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page