top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCar Gien

Over werk en zo.

Bijgewerkt op: 16 feb. 2021


Naast het schrijven van deze leuke blog, werk ik. Ik heb verschillende dingen gedaan in de juridische en de financiële sfeer. Sinds een jaar geleden ben ik die zakelijke dienstverlening helemaal uit en werk ik bij een goede doelen-organisatie. Ik help klanten vriendelijk, en wordt daarvoor door mijn werkgever goed betaald. Alle faciliteiten voor het thuiswerken worden verzorgd, cadeaus om me op te te beuren stromen toe Er zijn veel mensen die er slechter af zijn tijdens deze corona-crisis, maar om nou te zeggen een top carrière, nee. Wel zijn er intern diverse mogelijkheden, waar ik al naar heb gekeken.


Na een jaar lonkt ook de financiële sector weer, want corona of geen corona, mensen hebben bankrekeningen, verzekeren, lenen, betalen of juist niet, kopen huizen. Er zijn nog altijd mensen nodig. Dus werd ik op mijn "oude dag" benaderd door een recruiter.

Op een vrijdagochtend zat ik met mijn nette jasje voor de computer om via Teams te praten met een, op het eerste gezicht een vriendelijke jongeman. Het gesprek duurde niet lang, nog geen twintig minuten. In die twintig minuten vertelde de jongeman dat zijn bureau vele vacatures had bij een van de drie grote banken van Nederland. Vereiste voor deze vacatures was een certificaat behalen en wel binnen de eerste drie maanden. Bij het niet halen van dat certificaat binnen drie maanden, zou het gelijk over en uit zijn met de opdracht. Tussen neus en lippen door zei de recruiter, dat hij dacht dat ik dat niet binnen drie maanden zou halen. Hij adviseerde me om het certificaat in mijn eigen tijd te gaan halen, daarna kon ik weer bij hun aankloppen en zouden ze me voorstellen.


Ik dacht nog lang na over het korte gesprek. Ten eerste over hoe onvriendelijk die man was. Verder dacht ik na of ik het moest doen of niet. Ik had en heb er zelf geen twijfels over of ik dat certificaat kan halen. Ik had wel twijfels over de baan. Hoe leuk kan de werksfeer zijn, bij zo'n grote bank, die al zulke hoge eisen stelt om binnen te komen? Aan de andere kant wel kans op een goede baan.


De week daarop was er een telefoontje met een mevrouw van een opleidingsinstituut. In tegenstelling tot de recruiter, was zij erg vriendelijk. Een vrolijke babbelkous, die met het goede advies kwam, om te kijken naar wat ik wél al heb. In plaats van mij te richten op iets compleet nieuws, kan ik er beter voor zorgen dat het certificaat dat ik al heb, geldig blijft. Ik heb de opfriscursus al besteld. Ik ga me daar de komende maanden op richten en zie vandaar uit verder.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dilemma's

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page