top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCar Gien

Kerstgezel.nl

It's beginning to look a lot like christmas. Ondanks het bizarre jaar dat bijna om is, voel je dat the most wonderful time of the year er aankomt. Het lijkt zelfs wel veel meer dan voorgaande jaren. Juist omdat we zo'n naar jaar hebben gehad en we snakken naar hoop, licht en warmte. Want was dat altijd al zo, dat op de Nederlandse televisie negen van de tien commercials speciale kerst-commercials zijn?

Sky Radio is al sinds begin november the Christmas station en er zijn al volop kerstfilms te zien, de meeste uit Hollywood. Afgelopen donderdag was er op NPO1 een kerstserie van Nederlandse bodem; Kerstgezel.nl


De hoofdpersoon is een jonge vrouw, Noor, die vlak voor de feestdagen haar baan verliest én gedumpt wordt door haar vriend. Zij is gestressd, niet vanwege de baan, maar vooral vanwege het vooruitzicht dat zij als enige zonder partner naar het familiediner moet met kerst.

De serie is duidelijk opgenomen voor "de maatregelen". Noor bespreekt haar problemen met haar vrienden onder het genot van een borrel in een vol café....We wish. Uiteindelijk besluit ze een onbekende man te vergezellen naar een kerstfeest op zijn werk.

In al mijn jaren met verschillende kantoorbanen waren kerstborrels en kerstdiners gelukkig zonder aanhang, maar goed. Het gaat om het idee.


In real life zitten we met de "maatregelen", maar een groot man zei ooit : "Elk nadeel heb se voordeel". Familiediners met alle kinderen, kleinkinderen, nichten, neven en aanhang kunnen niet doorgaan, dus ook geen stress voor alle "Noors" dat zij iemand moeten meenemen. Bedrijfsfeesten gaan voornamelijk online. In ieder wordt zowel op mijn werk als met mijn zangvereniging het kerstfeest via Zoom gevierd. Hoe dit uitpakt, moet ik nog meemaken, maar voordelen zie ik zeker. Dit keer geen genante situaties en roddels als je toch te diep in het in het glaasje hebt gekeken.Je glijdt gewoon in je eigen kamer van je eigen stoel af en wordt het te erg, kun je naar je eigen toilet kruipen. Geen reis in auto of openbaar vervoer met glaasje op, geen taxi pakken. Nee, ben je er klaar mee: gewoon de computer uit en televisie aan en snel kijken hoe het afloopt met Noor.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dilemma's

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page