top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCar Gien

Fat dates

Bijgewerkt op: 22 mei 2021

Sinds iets meer dan een jaar zit ik op Twitter. Wat ik er voornamelijk op doe is live mee twitteren over televisieprogramma's. Velen twitteren met je mee, gezellig, alleen voor de buis maar toch samen. Leuk om "gezamenlijk" naar te kijken zijn datingprogramma's. Er is een grote maar....Want iedereen, en dan ook iedereen, kan op Twitter.

Ook mensen die je nooit op de bank zou willen hebben en die jou niet op hun bank willen hebben. Komt er iemand er iemand in beeld die afwijkt van de standaard, dan kan je wachten op de opmerkingen en grappen. Soms grappig, vaak echt over de grens.Je hebt dan nog verschillende opties, negeren, blokkeren of bij tweets die echt niet kunnen rapporteren.


Een paar dagen geleden keek ik, met telefoon in de hand, naar het datingprogramma First Dates. Voor degenen die het niet kennen; verschillende singles worden aan elkaar gematcht voor een blind date. Je volgt de ongemakkelijke gesprekken tijdens het eten.

De eerste die bij die aflevering binnenkwam was een grote, zwaarlijvige jongen. Hij zei eerlijk hoeveel hij woog, namelijk 180 kilo. Zoals te verwachten gingen de twitteraars los met fat jokes, anderen met veroordeling. Schaam je!" schreef een twitteraar.

De jongen werd gematcht aan een meid die ook behoorlijk overgewicht had en ook zij noemde eerlijk haar gewicht, te weten 112 kilo. Heel gek vond ik dat zeer dapper, dat een vrouw dat hardop op televisie zei. Ook de twitteraars waren verbaasd en oordeelden verder. "Schaam je!" schreef dezelfde twitteraar, die ik daarna blokkeerde.


Voor de volgende match kwam er opnieuw een mevrouw met behoorlijk overgewicht binnen. De "XL aflevering" en"de aflevering was vet" grapten de twitteraars.

Deze mevrouw vertelde tijdens haar date dat zij gezondheidsproblemen had, o.a. artrose. Ze had elke dag pijn. "Logisch" vonden de twitteraars, gezien haar overgewicht.

Het klopt dat overgewicht gezondheidsproblemen oplevert. Het zou echter ook zomaar kunnen dat haar overgewicht juist is veroorzaakt door ziekte en medicijnen. Daar dachten

de "deskundigen" op Twitter niet aan.


De dikke vrouw werd gematcht aan een 42 year old virgin, die bovendien vertelde dat hij geen vrienden had. Hij was verlegen, zei hij. Ik bedacht me nog verbaasd dat hij dit wel op de nationale televisie vertelde, maar heb gelukkig niet gelezen hoe Twitter over hem los ging, want ik had de hashtag al geïrriteerd verlaten.

Nog een stel. Een stevige jonge meid en een dunne jongen met wat vrouwelijke trekjes. Zonder mee te twitteren weet ik al wat voor commentaar hij kreeg. Het werd een mooie match.


Achteraf las ik dat bepaalde twitteraars verbaasd waren dat ik me zo stoorde aan de fat shaming. We maken ook grappen over kleine, dunne en lange mensen. Vast...maar wordt tegen een lange man geroepen dat hij zich moet schamen? Wordt tegen de kleine vrouw gezegd dat haar ziekte komt door haar lengte? Precies ...En dat is het verschil!


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dilemma's

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page